Hauskaa Wappua

Näin tekniikan ylioppilaana tai tutummin teekkarina pitäisi osata juhlistaa Wappua komeasti. Opiskelupaikkakunnallani Porissa Akateemisen Wapun juhliminen on alkanut viime lauantaina. Koska opintoni ovat jääneet vähemmälle, ajattelin jättää juhlimisenkin vähemmälle.

Pari tuntia sitten keittelin pikaisen risoton hirvijauhelihasta, jota vieläkin löytyi pakkasen pohjalta. Olen moista aina silloin tällöin laitellut, sillä se on nopea laitettava ja tulee hyvää. Laitan tähän reseptini, jos jotakuta kiinnostaa tai vaikkei ketään kiinnostaisikaan:

jauhelihaa n. 400g
pakastevihanneksia n. 200g
sipulia
riisiä

Keitä riisi ohjeen mukaisesti, tuohon jauhelihamäärään 4 hengen riisiannos on melko sopiva, tosin joku voisi sanoa risottoani lihaisaksi, mutta minkäs teet. Olen käyttänyt riisin maustamiseen yleensä yhtä liemikuutiota – yrtti-valkosipulikuutio toimii mainiosti. Riisinkeiton loppuvaiheessa lisää pakastevihannekset, itse käytän yleensä herne-maissi-porkkanaa.

Riisin kiehuessa paista jauheliha ja kuullota sipuli. (Olen käyttänyt viimeaikoina paistamiseen kylmäpuristettua rypsiöljyä, koska lääkäri sanoi kolesteroliarvojeni poikkeavan suositelluista.) Lisää mausteita jos haluat, tavallinen jauhelihamaustekin toimii. Sekoita liha ja sipulit riisi-vihannessekoituksen joukkoon. Lisää maun mukaan hieman soijakastiketta.

Tällä tavalla valmistettuna risotto on melko kuivaa, mutta silti maukasta. Jos siltä tuntuu kannattaa kokeilla créme fraichen lisäämistä. Olen käyttänyt joskus Créme Bonjour sipulisekoitusta, jota voin suositella.

Hyvää nopeasti ja kevyesti 😉

Mikäli ohjeeni tai tämänkertainen kirjoitukseni vaikuttaa sekavalta, niin voin tunnustaa avanneeni viinipullon jo aloitellessani ruoan valmistusta. Olenhan kuitenkin teekkari ja nyt on Wappu.

Siis Glada Wappen tai siis iloista Wappua kaikille, jatkan punaviinini parissa…

Vastaa