Kesäpäivänä

Aloittaessani DI-opintoni vuonna 2005, oli yliopistotutkintoihin tullut juuri muutoksia. Yksi näistä muutoksista oli opintoajan rajaus. Tämä määräaikani täyttyy heinäkuun lopussa, enkä ole vielä läheskään kaikkia opintojani suorittanut. Kulunut lukuvuosi on ollut erityisen heikkoa opintojeni edistymisen suhteen. Toukokuussa tein hakemuksen opintojen jatkamiseksi. Tänään sain tiedon tuon hakemuksen hyväksymisestä, joten teekkarielämäni jatkuu vielä jonkin aikaa. Saa nähdä riittääkö kaksi lisävuotta opintojen loppuun saattamiseen, vai joudunko vielä lisää aikaa anelemaan.

Tänään alkoi tuntua kesän saapuneen. Pitkän viileän kesän alun jälkeen alkaa olla varsin lämmintä. Minä tosin en ole mikään helleihminen. Olen varmaan jossain vaiheessa tänne kirjoittanut ihotyyppini olevan varsin herkkä palamaan. En siis juurikaan viihdy auringossa. Minusta paras kesäsää olisi parikymmenasteinen pilvipouta. Silloin ei olisi liian kuuma eikä ihoni palaisi. Moni muu on varmaan tyytyväinen tuleviin viikonlopun helteisiin.

Huomenna pitäisi yrittää ehtiä käydä Yläneellä. Jokunen viikko sitten vein peuranlihaa purkitettavaksi ja nyt ovat kuulemma valmiit. Herkkuhetkiä on siis taas luvassa. Viime sunnuntainakin vietimme rakkaan vaimoni kanssa herkkuhetkeä. Paistelin peuran ulkofilettä riisin kanssa. Tarkoitukseni oli grillata, mutta oli sen verran epävakaista, etten grilliä vielä talvivarastosta poistanut. Paistoin siis fileen paistinpannulla. Vaikka sen itse sanonkin, niin kyllä oli hyvää. Onneksi pakkaseen jäi vielä pätkä filettä grillattavaksikin. Ehkä sateiden väistymisessä on hyviäkin puolia…

Vastaa