Makkaratehtailua

Tänään nousin sairasvuoteeltani ja raahauduin taas vaihteeksi työpaikalle. Aina sairausloman jälkeen ilmeisesti tulee mentyä niin pian taas töihin, että tuntuu raskaalta kiipeillä sellainen määrä portaita. En voi väittää työtehon olleen tänään vielä huipussaan. Täytyy tosin myöntää, että olen joskus palannut töihin liiankin aikaisin. Jokusen kerran se onkin sitten kostautunut ikävän jälkitaudin merkeissä. Toivottavasti tällä kerralla ei sellaista tule.

Työpaikalla kuulin kuitenkin mukavia uutisia. Hyvä ystäväni ja työtoverini ilmoitti, että hänen maanantaina Yläneelle kuljettamansa peuranlihakuorma on onnistuneesti saatu muuntumaan makkaraksi. Kolmen miehen kimppa tuotti noin 70 kg valmista peuramakkaraa. Minun osuuteni tuosta oli pienin, parikymmentä kiloa. Työpäivän jälkeen sitten hajaannuimme hetkeksi, kaveri lähti noutamaan makkarat ja minä suuntasin kohti Halikkoa vakuumipussien perässä. Kummankin saatua tehtävänsä hoidettua hakeuduimme kaverini kotiin vakuumikoneen ääreen. Varsin hieno keksintö sellainen aparaatti.

Pystytimme pikaisesti makkaranpakkauslinjan: minä pussitin ja kaveri käytti konetta, ja toki pussitti myös, koska minä jäin välillä jälkeen erotellessani pätkiä toisistaan. Sarjatuotannonomaisesti saimme alle kahdessa tunnissa pakattua kummankin makkaraosuudet, yhteensä noin 45 kg. Työtä hidasti hieman liian pieniksi  osoittautuneet  vakuumipussit. Neljän grillimittaisen pätkän tunkeminen tuollaiseen pussiin osoittautui ahtamiseksi. Hieman suuremmilla pusseilla olisi saatu aikaan näyttävämpiä paketteja. Tasaisempia paketteja olisi myös mukavampi tunkea jääkaappiin ja pakastimeen. Ensi kerralla tiedämme tilanteen ja ehkä osaamme varautua työhön paremmin.

Pakkausrupeaman aikana saimme suunnatonta itsehillintää osoitettua niin paljon, että vain yhden makkaran maistelimme kokeeksi. Hyväähän se oli. Kotiin tuomisena olikin sitten melkoinen makkaravuori. Nyt on pakastin ihmeissään, kun se yrittää saada makkaraa jäätymään. Osan sentään jätin vielä jääkaappiinkin, ettei pakastin joudu liian koville. Todennäköisesti osa ei edes pääse pakkaseen saakka, vaan joutuu parempiin suihin jo viikonlopun aikana. Tässä varmaankin joutuu aloittamaan grillikauden tänä vuonna tavallistakin aiemmin.

Summa summarum, eipä tarvinne tulevana kesänä paljoakaan grillimakkaroita ostella.

Vastaa