Matemaattista väsymystä

Kävin tänään taas opintoihini kuuluvan operaatiotutkimuksen laskuharjoituksessa. Käsittelyssä oli siis matemaattista optimointia. Taitaa olla kevät- tai yleisväsymystä, mutta tuntui kuin aivot olisivat nyrjähtäneet niitä matriiseja pyöritellessä. Silloin tällöin tuli ihmeteltyä, että mikähän muuttuja tuokin tuossa on ja mitä se siinä tekee (menisi pois ihmisiä kiusaamasta). Aihe on sinänsä kiinnostava, mutta hyvin huomaa laskurutiinin puuttumisen, kun yksinkertaisen perusjutun miettimiseen tuntuu tukehtuvan.

Dribble

min z=cTx

           Ax=b

             x≥0

max w=bTu

           ATuc

Täytynee jossain vaiheessa koettaa laskeskeskella noita kotonakin, jotta pääsee kurssista läpi. Onneksi tämä on (toivottavasti) viimeinen matematiikan osa-alue tähän opintorupeamaan.

 


Sain taas kotiverkon toimimaan. Hankin uuden langattoman tukiaseman ja vanha joutui kadotukseen. Samalla vaihtui hyvin palvellut ADSL-modeemi (vuodelta 2004). Nyt sama purkki hoitaa kumpaakin virkaa. Taas joutui raapimaan päätä langattoman verkon suojausasetusten kanssa. Jostain syystä tulee aina laitettua tukiaseman kaikki suojaukset täysille ja seuraavaksi sitä sitten ihmettelee miksei kannettavalla saa yhteyttä.

Vielä pitäisi koettaa saada hieman piuhoja piiloon. Näyttävät melko karuilta tuossa seinällä kiipeillessään. Ei ole verkkojohdosta köynnökasviksi, ainakaan ulkonäkönsä puolesta ;).

Vastaa