Lisää koiruuksia

Huomasin, etten ole täällä kertonut koiralaumamme muutoksista. Nupun ja Hipun lisäksi viime vuoden syyskuussa meille kotiutui uusi tulokas Laku. Laku on vilkas poika, sekoitus tanskandoggia, labradorinnoutajaa, bullmastiffia ja bokseria. Tämä 5.7.2013 syntynyt ”pikkukoiramme” näyttää jäävän säkäkorkeudeltaan 65 sentin paikkeille. Pituutta lapaluista hännän juureen on metrin verran. Viimeksi puntari näytti 45 kilogrammaa, mutta painoa todennäköisesti tulee vielä hieman lisää, kunhan poika aikuistuu.

Nuppu (5v, noin 4 kg) pitää poikaa kurissa, mutta Hipulla (2,5v, noin 3,3 kg) vielä riittää leikkienergiaa. Joskus tosin pitää mennä väliin, kun pikkukoira ei ymmärrä kokoeroa itsensä ja Hipun välillä. Lakun pää on lähes Hipun kokoinen.

Ruokaa kuluu jonkin verran enemmän kuin kahdella oikeasti pienellä koiralla. Ennen Lakun tuloa 3 kg:n nappulapussi saattoi kestää lähes kaksi kuukautta. Nyt menee 15 kg helposti kuukaudessa, mutta onneksi kaikille kelpaavat samat nappulat. Ja tietysti pehmeämmät ruuat lisäksi.

Sängyssä on välillä ahdasta, mutta muuten pikkukoira on löytänyt paikkansa laumastamme.

Laku metsätiellä
Laku metsätiellä

Vastaa